… και πριν οι οπαδοί του ΟΧΙ ζωστούν τ’ άρματα για τη Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήρθε η αφοπλιστική δήλωση του Πρωθυπουργού ότι το ΟΧΙ δε σημαίνει Ρήξη, αλλά Συμφωνία!
… και πριν το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος πυκνώσει τα σύννεφα του Διχασμού, ήρθε η σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών σαν μια Εθνική Πνοή, για να τα διαλύσει!
… και μετά ήρθαν και οι συνεδριάσεις της Βουλής των Ελλήνων που επέβαλε ο Πρωθυπουργός αποφεύγοντας τον ύφαλο Ζωή και παρακάμπτοντας τους αντιμνημονιακούς σκοπέλους!
Και ΟΛΟΙ οι βουλευτές ΠΛΗΝ των νοσταλγών της δραχμής, εκφράζοντας τη βούληση του ελληνικού λαού και την αναγκαιότητα αποφυγής της χρεοκοπίας, προσδιόρισαν επακριβώς τον Εθνικό Στόχο: «Ολοκλήρωση της Συμφωνίας για παραμονή στην Ευρωζώνη».
Και μετά το στεναγμό ανακούφισης από το Λαό πρόβαλε το φάντασμα των Εκλογών, για να καταδειχθεί η υπεροχή του «κοινωνικού» ΣΥΡΙΖΑ έναντι του «κομματικού!
Η συνέχεια στις οθόνες των τηλεοράσεων! Κομματικά στελέχη και «εθνοπατέρες», που το μόνο που κάνουν άριστα είναι να εκλέγονται βουλευτές με όποιο κόμμα κάθε φορά επιλέγουν είτε γιατί κληρονόμησαν την εκλογική πελατεία του πατέρα τους είτε γιατί απέκτησαν «ντοκτορά» στην επιστήμη της Δημαγωγίας, ευτελίζουν την Πολιτική, υποβαθμίζουν το Διάλογο, διασπούν το Εθνικό Μέτωπο! Στο ίδιο πνεύμα και κυβερνητικός Ευρωβουλευτής, υπέρμαχος του «ΟΧΙ» δηλώνει: «όλο το πολιτικό κατεστημένο έδωσε τα ρέστα του, είπε το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και σαρώθηκε»! Λες και αν δεν ψήφιζε το «πολιτικό κατεστημένο» θα γλυτώναμε τη Χρεοκοπία, λες είναι «πολιτικό κατεστημένο ο Σταύρος Θεοδωράκης και το «Ποτάμι», ενώ ο ίδιος, και τα κομματικά – κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι οι εκφραστές του κομματικού -πολιτικού κατεστημένου, που σαν σύγχρονοι Αλχημιστές έκαναν το περήφανο ΟΧΙ της Νέας Γενιάς, «ΝΑΙ …σε όλα»!
Όμως την κρίσιμη τούτη ώρα μια σύγκρουση που φέρνει στα πεδία των τηλεοπτικών μαχών
τους πάλαι ποτέ Αντιμνημονιακούς να μάχονται με τους άλλοτε Μνημονιακούς «περί Μνημονίου σκιάς» και να ψηφίζουν όλοι μαζί τη ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3, απαξιώνει ακόμη περισσότερο το Πολιτικό Σύστημα και κάνει πιο αδύνατη τη θέση της χώρας μας έναντι των σκληρών της Ευρωζώνης.
Τώρα, δεν είναι ώρα για μικροπολιτική κριτική ούτε βέβαια για εκλογές, αλλά για Ενότητα στη Δράση. Η κριτική - καταδίκη για τα λάθη και τις αστοχίες των προηγούμενων κυβερνήσεων έγινε στις 25 Ιανουαρίου, τότε που ο λαός ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να «σχίσουν» τα Μνημόνια! Η κριτική της συγκυβέρνησης και από τις Συνιστώσες θα γίνει, αλλά την ώρα που πρέπει. Γιατί δεν μπορεί να κυβερνάς με γνώμονα την Ιδεολογική καθαρότητα ούτε να ασκείς κριτική την ώρα που οι δανειστές σου κάνουν «πραξικόπημα»! Τους Πατριώτες, τους Ιδεολόγους, τους λαϊκούς Αγωνιστές το μόνο που τους απασχολεί την ώρα της μάχης, είναι η Πατρίδα, ο Εθνικός Στόχος, ο Αγώνας για την Παραμονή στην Ευρωζώνη.
Τώρα, που ο Πρωθυπουργός έχει την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του Λαού και της Βουλής, αντί να προσπαθεί να πείσει την πρόεδρο της Βουλής και κάποιους βουλευτές της «Αριστερής Πλατφόρμας» να κάνουν το αυτονόητο, να πάρει την Εξουσία στα χέρια του. Να μείνει και να κυβερνήσει! Και αφού διασφαλίσει την Παραμονή στην Ευρωζώνη, αντί να κομπάζει για το ρήγμα στο Γαλλογερμανικό άξονα, να επιδιώξει πρωτίστως συνεργασία με τις κυβερνήσεις των χωρών του Νότου που μαστίζονται από τη Μνημονιακή πολιτική της Μέρκελ. Και να επιδιώξει στενή συνεργασία με τον ΟΛΑΝΤ, το ΡΕΝΤΣΙ και τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες που αντιτάχθηκαν στο Σοϊμπλεϊκό GREXIT και στήριξαν την Παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, για να σχεδιάσουν όλοι μαζί την Ευρώπη της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, την Ευρώπη των Λαών.
Τώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έχει τη συναίνεση των άλλων κομμάτων και τεράστια λαϊκή αποδοχή, αντί να σκέφτεται τη Φυγή προς τις Εκλογές, να καλέσει όλα τα κόμματα σε έναν εποικοδομητικό Διάλογο και να ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ στην υλοποίηση των αναγκαίων ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ που επιβάλλει η ΣΥΜΦΩΝΙΑ, αλλά και η Αναπτυξιακή Προοπτική της Χώρας. Και να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη, για φορολόγηση του Πλούτου, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, εξάλειψη της Διαφθοράς, τσάκισμα της Διαπλοκής, μεταμόρφωση της Δικαιοσύνης, της Υγείας, της Παιδείας …
Και να ξεκινήσουν όλοι μαζί την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ της σύγχρονης Ελλάδας που θεμελιώθηκε στα ερείπια της Τουρκοκρατίας με τις ίντριγκες της Ξενοκρατίας και του Κοτσαμπασισμού, στα αποκαϊδια της Γερμανικής κατοχής και στην παθογένεια του Εμφυλίου πολέμου!
Σάββας Σερασίδης, πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top