Του Γιώργου Νικόπουλου.
Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω ότι κάποιοι συνεχίζουν το κατρακύλισμα του συλλόγου. Δέκα εφτά  (17)  μέλη από τα 30 οικονομικά τακτοποιημένα,  παραβρέθηκαν στη συνέλευση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Σ,  χωρίς όμως να αναφέρει και πόσα συνολικά είναι τα μέλη του συλλόγου που έχουν το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι».
Γιατί ο  αριθμός αυτός είναι  πολύ μικρός μπροστά στον αριθμό των καταστημάτων που υπάρχουν  στον ενιαίο δήμο Ωραιοκάστρου, αφού  κατάφεραν με την τακτική τους να απομακρύνουν τους περισσότερους επαγγελματίες . Ενώ κατά το παρελθόν επέρριπταν με ευκολία  ευθύνες  στο προηγούμενο Δ.Σ και ήταν ιδιαίτερα λαλίστατοι, τώρα τους φταίνε οι  επιχειρηματίες του Δήμου.
Με την ίδια ευκολία  αναίρεσαν  τώρα και την προηγούμενη δική τους απόφαση   για τις εκλογές του συλλόγου.
Αναφέρουν επίσης ότι έγινε εκτενής διάλογος στη συνέλευση για το «φλέγον θέμα της οδού Λ.Δημοκρατίας» και για το θέμα του παρκαρίσματος,  ξεφτιλίζοντας και με αυτόν τον τρόπο κάθε  έννοια της γενικής συνέλευσης , αφού τα  θέματα  της γενικής συνέλευσης ήταν  το εξής ένα, οι  πρόωρες εκλογές και μάλιστα με την αιτιολογία επιδοτουμένου προγράμματος.
Για δε δικαιολογία για  την εσπευσμένη  προκήρυξη  των εκλογών το ΔΣ του Ε.Σ.Ω. επικαλέστηκε  ένα πρόγραμμα επιδοτούμενο το οποίο -τρέχα γύρευε-  είναι να τρέξει μέσα στους επόμενους μήνες. Είναι μια πρωτοφανής δικαιολογία,  η οποία λέει ότι εκλογές θα γίνονται κάθε φορά που θα ταιριάζει με ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα και  όχι όποτε ορίζει το καταστατικό.  Με αποτέλεσμα να αποφασιστεί από τη Γ.Σ  οι εκλογές να γίνουν  τον Ιούνιο που λήγει η θητεία του ΔΣ κι όχι ανάλογα με τα διάφορα προγράμματα, που υπάρχουν πολλά και πάντα «τρέχουν». Προγράμματα «τρέχουν» συνεχώς αλλά μη έχοντας τους κατάλληλους εκπροσώπους π.χ στην ομοσπονδία , που να τα πάρει κάποιος   χαμπάρι.
Όσο  για τις εκλογές, για να επανέλθουμε σε αυτές μιας  και είναι το θέμα, όταν κάνεις γενική συνέλευση για πρόωρες εκλογές εκλέγεις εφορευτική επιτροπή  για να τις διεκπεραιώσει και φυσικά, αφού δεν ολοκληρώνεις τη θητεία σου, παραιτείσαι και από το δικαίωμα της  επανεκλογής σου.
Όσο δε για την γενική συνέλευση, αυτή αποφάσισε ομόφωνα όχι στις έκτακτες εκλογές , αποδοκιμάζοντας στην ουσία το  Δ.Σ. και τη σχετική απόφαση του. Για δε τις υποψηφιότητες και τη σύνθεση του νέου Δ.Σ αυτό είναι θέμα των εκλογών, όταν γίνουν κανονικά στην ώρα τους.
Μόνο θλίψη προκαλεί η απέλπιδα προσπάθεια κάποιων να παραμείνουν γαντζωμένοι σε μια καρέκλα. Όπως και οι διάφορες αποφάσεις και ενέργειες του Δ.Σ που υποτιμούν την νοημοσύνη των επαγγελματιών και λειτουργούν διαλυτικά για το σύλλογο, απομακρύνοντας, αντί να προσελκύουν  τον κόσμο.
Μετά από όσα έγιναν  το Δ.Σ, οφείλει τουλάχιστον να   διαβάσει το καταστατικό, και να το εφαρμόσει στη λειτουργία του συλλόγου για να μην συνεχίσει να εκτίθεται και να διασύρει το σύλλογο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top