Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ''

Ρεπορτάζ Μαρία Μαθιοπούλου
Ο επιχειρηματίας Απ. Χαρουπάκης φιλοξένησε στην Θεσσαλονίκη την πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας.
Το όνομα του Απόστολου Χαρουπάκη ακούστηκε έντονα πριν από μερικές ημέρες, όταν έγινε γνωστό ότι προσκάλεσε στη Θεσσαλονίκη για τις γιορτές την πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ με τον σύζυγό της Οζέρ. Όλοι τότε μίλησαν για τις φιλικές σχέσεις του Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία με το ζεύγος. Ποιός όμως είναι ο Απόστολος Χαρουπάκης που άθελά του λειτούργησε ως ο καλύτερος διαφημιστής της πόλης στη γείτονα;
Γεννημένος στη Λυγαριά Σερρών, ήταν παιδί του ορφανοτροφείου ''Αριστοτέλης Θεσσαλονίκης''. Σπούδασε μηχανικός σε τεχνική σχολή της πόλης και εργάστηκε ως μηχανικός στο εμπορικό ναυτικό.Μέσα του, όμως, η ανάγκη για κάτι δικό του μεγάλωνε. Για ένα διάστημα βρέθηκε πίσω από το τιμόνι φορτηγών και λεωφορείων, για να μεταπηδήσει στον τομέα των μεταφορών ως εκπρόσωπος της Shencker.
Δύο εταιρείες.
Με το επιχειρηματικό του μεράκι να φουντώνει, δημιούργησε το 1990 τη Salonica Transports,με ειδίκευση στις μεταφορές containers, και εν συνεχεία τη Macedonian Transports Διαμεταφορές, δύο μεγάλες Θεσσαλονικιώτικες εταιρείες στον κλάδο των μεταφορών.
''Είμαι τοπικιστής δεν το αρνούμαιο. Κάπως έτσι επέλεξα τα ονόματα των επιχειρήσεών μου'' σημειώνει με νόημα στη ''δημοκρατία''. Πάντως εκτός από την επιχειρηματικότητα του κόλλησε και το ... μικρόβιο της πολιτικής, για λίγο όμως, αφού κατέβηκε ως υποψήφιος βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες το 2012, για να κλείσει το κεφάλαιο αυτό γρήγορα.
Στη μία εβδομάδα που έμειναν στη Θεσσαλονίκη η Τανσού Τσιλέρ και ο σύζυγός της, μαζί με άλλους Τούρκους επιχειρηματίες, ο Απόστολος Χαρουπάκης τους έδειξε τα καλύτερα της πόλης από φαγητά στα Λαδάδικα μέχρι... ζεϊμπέκικα, ενώ συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα και μία επίσκεψη στη Βεργίνα. Θ'ελοντας δε να τιμήσει τη γειτονιά του, τους πήγε και σε μεζεδοπωλείο στο Ωραιόκαστρο, απ' όπου οι φωτογραφίες του γεύματος που διέρρευσαν στα ΜΜΕ. Η γνωριμία του Απόστολου Χαρουπάκη με τον σύζυγο της Τσιλέρ έγινε από Έλληνα συνεργάτη του στην Τουρκία, ο οποίος είναι αντιπρόσωπος γνωστής γαλλικής ναυτιλιακής εταιρείας, με την οποία συνεργάζεται και ο Βορειοελλαδίτης  επιχειρηματίας.
Η επίσκεψη Τσιλέρ στη Θεσσαλονίκη δεν θα μπορούσε να μη συνοδυτεί και από μία πρόσκληση του ζεύγους για αντπόδοση της ελληνικής φιλοξενίας στην Κωνσταντινούπολη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top