Μια συγκινητική προσπάθεια ξεκίνησε η Μελίνα Κωνσταντινίδη για να βοηθήσει τα παιδιά με καρκίνο.Η 24χρονη Θεσσαλονικιά αντί να μπουγελώνεται και να φωτογραφίζεται, πήρε την πρωτοβουλία να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την αποστολή και δωρεά μαλλιών τους σε διεθνείς οργανισμούς που κατασκευάζουν και δωρίζουν περούκες σε παιδιά.Σημειώνεται στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντίστοιχος οργανισμός.
Ας δούμε όμως τι λέει η ίδια για την αξιέπαινη πραγματικά πρωτοβουλία της.


Αγαπητοί αναγνώστες,
Ας συστηθούμε για αρχή. Ονομάζομαι Μελίνα Κωνσταντινίδη, είμαι 24 χρονών και μένω στην Θεσσαλονίκη. Πέρσι τον Σεπτέμβρη έκοψα και δώρισα τα μαλλιά μου στον οργανισμό “Wings for kinds” στο Οhio της Αμερικής. Ως αρθρογράφος έγραψα 2 άρθρα σχετικά με την διαδικασία, όπως και δημιούργησα την σελίδα “Δωρεά μαλλιών-Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις” με σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων. Δεν αντιπροσωπεύω κάποιο οργανισμό, δουλεύω εθελοντικά και δεν χρηματοδοτείται η προσπάθεια αυτή. Βαθύτερος σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα αντίστοιχο οργανισμό στην Ελλάδα κάτι που είναι πολύ δύσκολο και μακροχρόνιο. Σήμερα επίσημα είμαστε 80 δωρητές. ‘Εχει δημιουργηθεί αφίσα από την γραφίστρια Μάγδα Ανδρεάδου ιδρυτή  της Sevenline όπου μπορείτε να παραλάβετε ΔΩΡΕΑΝ επικοινώνοντας μαζί μου στην επίσημη ιστοσελίδα ” Δωρεά μαλλιών-Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις“.
Πριν περάσουμε στο ενημερωτικό κομμάτι θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εσάς που στηρίζετε την προσπάθεια αυτή. Νιώθω μεγάλη χαρά για τα ζεστά σας μηνύματα και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να τα καταφέρω ακόμα και με την πιθανότητα αποτυχίας. Δυστυχώς ως φοιτήτρια δεν έχω αρκετό χρόνο και χρήμα για να μεγαλώσω ακόμα περισσότερο την καμπάνια μας. Όπως έγραψε και η φίλη Ειρήνη ” Είναι απίστευτο το οτι μπορούμε να βοηθήσουμε τις ψυχούλες δίνοντας τους ένα κομμάτι του εαυτού μας…Μακάρι με ένα φιλί να μπορούσαμε να τις θεραπεύσουμε κιόλας…”
Μέσω μια φίλης της σελίδας και δότριας -την Αλεξάνδρα- γνώρισα τον οργανισμό : Children with Loss Hair επίσης στην Αμερική. Ο συγκεκριμένος οργανισμός προϋποθέτει λιγότερα εκατοστά και βαμμένα μαλλιά σε καλή κατάσταση.  Ενημερωθείτε παρακάτω:
Προϋποθέσεις δωρεάς
Για να μπορέσετε να δωρίσετε τα μαλλιά σας θα πρέπει:
  • Τα μαλλιά σας να είναι στο φυσικό τους χρώμα (Βαμμένα μαλλιά ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ είναι αποδεκτά), δηλαδή όχι καμμένα και ταλαιπωρημένα.
  • Να έχουν μήκος τουλάχιστον 8 ίντσες δηλαδή περίπου 22 εκατοστά ή μεγαλύτερο.
  • Γκρίζα και σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά.
  • Τα μαλλιά πρέπει να σταλούν στεγνά, μαλλιά με υγρασία δεν είναι αποδεκτά.
Διαδικασία κοπής μαλλιών
  • Όπως θα δείτε και στα σκίτσα, αρχικά λούζετε και χτενίζετε καλά τα μαλλιά.
  • Πιάνετε πολύ καλά την βάση της κοτσίδας που θα δέσετε με ένα λαστιχάκι.
  • Όπως είναι λυτά τα μαλλιά σας μετράτε για να σιγουρευτείτε πως είναι τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος των μαλλιών 22 εκατοστά.
  • Αργότερα μπορείτε είτε να δέσετε τα μαλλιά σας στην άκρη είτε να πλέξετε κοτσίδα.
  • Κόβετε τα μαλλιά από την βάση και η διαδικασία κοπής ολοκληρώθηκε.
doreadorea2
Διαδικασία αποστολής
  • Αρχικά θα πρέπει να εκτυπώσετε την ΦΟΡΜΑ ΔΩΡΕΑΣ είναι ένα βήμα πολύ σημαντικό για να παραλάβετε το πιστοποιητικό δωρεάς που θα σας αποσταλεί αργότερα.
  • Την ΦΟΡΜΑ ΔΩΡΕΑΣ θα την βρείτε εδώ
  • Τοποθετείτε τα μαλλιά σε αεροστεγή σακούλα μαζι με την φορμα της δωρεας και κλείνετε καλά τον φάκελο.
Τα στοιχεία αποστολής είναι
Children With Hair Loss
12776 Dixie Hwy
South Rockwood, MI 48179
Ολοκληρώθηκε και η διαδικασία αποστολής.
Το επίσημο site του οργανισμού είναι εδώ 
Τρόποι επικοινωνίας μαζί μου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top