Επί τρεις εβδομάδες ελέγχουν τα αρχεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών από το 2003 μέχρι τον προηγούμενο Αύγουστο. «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα», λέει ο πρώην δήμαρχος
22 Οκτ 2014 - 16:00
Picture 0 for Ελεγκτές στο Ωραιόκαστρο για έργα της διοίκησης Σαραμάντου
του Τάσου Τασιούλα
 
Φύλλο και φτερό κάνουν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα αρχεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ωραιοκάστρου, οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Μάλιστα, οι έλεγχοί τους είναι εστιασμένοι –έπειτα από καταγγελίες- σε έργα, συμβάσεις και προμήθειες, που έγιναν επί δημαρχίας του κ. Δημήτρη Σαραμάντου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης δέχτηκαν καταγγελίες (πολιτών και πιθανώς και αυτοδιοικητικών) για πεπραγμένα της διοίκησης Σαραμάντου από την εποχή του δήμου Καλλιθέας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ως δημάρχου Ωραιοκάστρου.
 
Οι έλεγχοι διαρκούν ήδη τρεις εβδομάδες και μέχρι σήμερα κρατείται μυστική η όλη διαδικασία, κάτι πάντως που είναι σύνηθες σε περιπτώσεις ελέγχων. Οι ελεγκτές έχουν πάρει το αρχείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και «ξεσκονίζουν» συμβάσεις, έργα και προμήθειες από το 2003 (περίοδο που ήταν δήμαρχος Καλλιθέας ο κ. Σαραμάντος) μέχρι και τον Αύγουστο του 2014 (όταν ολοκλήρωσε τη δημαρχιακή θητεία του στον καλλικρατικό πλέον δήμο Ωραιοκάστρου, που είχε αρχίσει το 2011).
 
Ο νυν δήμαρχος, Αστέριος Γαβότσης, αρνήθηκε να πάρει οποιαδήποτε θέση στο ζήτημα, ενώ ο κ. Σαραμάντος όταν ενημερώθηκε επισήμανε ότι δεν είναι σε γνώση του οι έλεγχοι, αλλά τόνισε πως ακολούθησε σε όλη τη θητεία του τις νόμιμες διαδικασίες και «δεν έχει τίποτα να φοβηθεί». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι έχει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για κάθε ζήτημα, όμως επιφυλάχθηκε για κάθε αποτέλεσμα του ελέγχου, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσει σε κάθε περίπτωση τη νόμιμη διαδικασία και κάθε νομική δυνατότητα που έχει.
 
«Προφανώς είναι έλεγχοι στις υπηρεσίες, αλλά δεν υπάρχει κάτι που να είναι μεμπτό. Ας ολοκληρωθούν οι έλεγχοι να δούμε τι προκύπτει και αναλόγως θα πράξουμε αν τυχόν υπάρξει κάτι που θα θεωρηθεί επιλήψιμο, αν και θεωρώ ότι δε θα υπάρξει τίποτα», είπε ο πρώην δήμαρχος.

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=198426

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top