Πέθανε σε ηλικία 84 ετών μια από τις πλέον χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες στο Ωραιόκαστρο, ο αγαπητός σε όλους μας κυρ-Στέλιος ο ζαχαροπλάστης.Τον γνωρίσαμε σε ένα μικρό ζαχαροπλαστείο στο κέντρο του Ωραιοκάστρου, που πουλούσε ακόμη και ψιλικά-νεωτερισμούς. Στο μαγαζί του κυρ-Στέλιου μπορούσες να βρεις σχεδόν τα πάντα κατά τη δεκαετία του 1970. Αργότερα δημιούργησε ένα μεγαλύτερο ζαχαροπλαστείο, που έγινε γνωστό σε όλη τη Θεσσαλονίκη πρωταρχικά για τα μελομακάρονα του, αλλά όχι μόνο για αυτά. Όμως παρά την αδιαμφισβήτητη επαγγελματική του επιτυχία έμεινε πάντα απλός και λιτός. Ο κατά κόσμον Στέλιος Παπαδόπουλος ήταν εκ πεποιθήσεως ζαχαροπλάστης και γλύκαινε τους φίλους και πελάτες του όχι μόνο με τις δημιουργίες του αλλά και με τα λόγια του. Γλυκό νάναι το ταξίδι σου, κυρ Στέλιο.Η κηδεία θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 11:00 από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου.
Η φωτογραφία είναι από την ομάδα στο Facebook του Ζαχαροπλαστείου ο Στέλιοςhttps://www.facebook.com/ZaxaroplasteioStelios?fref=ts
Ακούραστος μέχρι το τέλος ο κυρ-Στέλιος με καθημερινή παρουσία στο ζαχαροπλαστείο και προσωπική επιμέλεια των παρασκευασμάτων.



Το ζαχαροπλαστείο του κυρ-Στέλιου στα τέλη της δεκαετίας του '60..Η φωτογραφία είναι από το Παλιό Ωραιόκαστρο.

 Δεκαετία '60 ο κυρ-Στέλιος με παρέα στο μαγαζί Φωτογραφία Παλιό Ωραιόκαστρο
Εδώ με παιδιά από την Παιδόπολη Ωραιοκάστρου έξω από το μαγαζί του.Φωτογραφία Παλιό Ωραιόκαστρο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top