Όταν ένας μαθητής δεν φέρει το βιβλίο του στο μάθημα,
τότε ο καθηγητής έχει το δικαίωμα να του βάλει απουσία.
Όταν το Υπουργείο Παιδείας δεν δίνει στα παιδιά βιβλία,
εμείς τι οφείλουμε να κάνουμε;

Να απαιτήσουμε από το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ τις ευθύνες του και να επιχορηγήσει άμεσα και εκτάκτως όλα τα σχολεία για την αναπαραγωγή των απαιτουμένων φωτοτυπιών.
Να έρθουν άμεσα όλα τα βιβλία στα σχολεία.     

Έχουμε Ένωση και Συλλόγους γονέων ικανούς να σχεδιάσουν σε επίπεδο Δήμου, με συλλογικές αποφάσεις, συνελεύσεις-συσκέψεις και προσανατολισμό στην κοινωνική συμμαχία, τους αγώνες του σήμερα και του αύριο. Θα βγάλουν ανακοινώσεις, θα γεμίσουν τα σχολεία και τις γειτονιές με πανό και αφίσες, θα κλείσουν δρόμους, θα οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε διευθύνσεις εκπαίδευσης, στις σχολικές επιτροπές που αποφάσισαν  να γίνουν μάνατζερ για το « καλό»  μας.

Για λόγους αξιοπρέπειας αλλά και γιατί υπερασπιζόμαστε το δημόσιο, πραγματικά δωρεάν και με ενιαία εκπαίδευση για όλα τα παιδιά σχολείο, καλούμε  όλους τους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, να στηρίξουν την κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Γονέων όλου του Νομού Θεσσαλονίκης για 2ωρη αποχή από τα μαθήματα, την Τετάρτη 21/09/2011 μετά την πρωινή προσευχή.
Τα παιδιά στο 2ωρο αυτό, θα παραμείνουν μέσα στην αυλή μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ως πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας.

Θα παλέψουμε για την βελτίωσή της παιδείας με νύχια και με δόντια, όχι όμως με μεθόδους που θα την ζημιώσουν ανεπανόρθωτα. Γι’ αυτό χαιρετίζουμε την απόφαση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου να διαφοροποιηθεί από την Ομοσπονδία Γονέων και να καλέσει σε αποχή, πράξη νόμιμη, και όχι σε κατάληψη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top